Mijn naam is Gemmy Tebben, ik ben geboren in Maastricht en ik ben moeder van twee volwassen zonen. 

In deze mooie stad heb ik ook gestudeerd. Muziek, muziektherapie, psychologie en pedagogiek zijn de belangrijkste elementen geweest voor verdere studie. Ik startte met de brede nieuwe opleiding aan het Conservatorium Maastricht, waarin deze vakken onderdeel waren van het examenpakket en de nieuwste methoden op het gebied van muziektherapie werden aangereikt. Aansluitend heb ik veel ervaring opgedaan en heb ik me verder gespecialiseerd.

Mijn leven en werk staat in het teken van mensen. ‘Ontwikkeling’ is mijn passie en drijfveer. In dit woord ligt voor mij de betekenis van wat ‘leven’ is.

Ik heb veel ervaring in het onderwijs en ben altijd actief geweest: in onderwijsontwikkeling op landelijk niveau; in de muziek therapeutische begeleiding; dirigentschap van verschillende koren en ensembles; in organiseren, inspireren en creëren ten behoeve van kinderen, jongeren en volwassenen, via muziek.

Mijn belangstelling ging steeds specifieker uit naar mens en ontwikkeling, gezondheid en gedrag. Tijdens mijn werk met verschillende leeftijdsgroepen trok dit steeds meer mijn aandacht. Wat ik hierin wilde geven en bereiken, vroeg om specialistische begeleiding, tijd en aandacht voor de individuele mens. In dezelfde tijd ontstond er een ontwikkeling in mijn gezondheid, die dit proces ondersteunde en een – door de natuur ingegeven – verandering in gang zette. Zo is mijn praktijk vanzelf ontstaan. Hierin begeleid ik vanuit kennis en ervaring.

Aansluitend heb ik verschillende opleidingen gevolgd: MOS (0-4 jarigen); NLP; Coaching; Transactionele Analyse; de filosofie achter de TCM (Traditional Chinese Medicine); de psychologie in relatie tot mens en gezondheid; lichaamsgerichte therapie; MBSR (Mindfulness-based Stress Reduction); trainingen en seminars op het gebied van therapeutische begeleiding; de opleiding familieopstellingen en systemisch kindercoach; MPT (meer-generationele psychoTraumatologie) – IgPT (identiteitgerichte Psychotraumatherapie); gecertificeerd Rots & water trainer.

Ik houd mijn kennis actueel door scholing, seminars en thematische trainingen te volgen en jaarlijks een congres te bezoeken. Daarnaast heb ik maandelijks intervisie met vakcollega’s vanuit verschillende disciplines.

Andere activiteiten: yoga, mindfulness, stoelmassage, meditatie, lopen. Ik geniet van de ruimte en stilte in de natuur, de rijkdom van de seizoenen. 

Mijn levenservaring, opleiding en activiteiten leveren allen hun bijdrage aan mijn kennis, professionaliteit en maatwerk.