ontspanning therapie trauma overleving Emmen
Therapie wordt als behandeling ingezet bij klachten die zijn ontstaan ten gevolge van schokkende of overweldigende gebeurtenissen.  De beleving van dat moment en de overlevingsstrategieën die zich ontwikkelen zijn bij elke persoon verschillend en vragen om maatwerk. Tijdens de intake wordt duidelijk welke methode en vorm van therapie geschikt en behulpzaam is. Hierin wordt o.a. gekeken naar de manieren die iemand heeft ontwikkeld om met de gebeurtenis om te gaan. De patronen die zich hierin ontwikkeld hebben, kunnen belemmerend werken op de verdere ontwikkeling en mogelijkheden van de persoon en zijn/ haar persoonlijke groei.

Wat zich vaak laat zien, is dat je de gebeurtenis hebt verwerkt, misschien hebt gehuild of boos bent geweest. Tegelijk ging het leven weer verder, jij ook. Wat er gebeurt is dat het innerlijke systeem nog lang niet zover is als dát, wat je aan de buitenkant laat zien. Er hoeft maar iets te gebeuren, waardoor de beleving van de gebeurtenis wordt (aan)geraakt. Dan nemen de gevoelens van ’toen’ het over. De herinnering kan door iets kleins veroorzaakt worden, een geluid, een woord, een beeld, een geur, maar het kan ook opeens van binnen ontstaan zonder dat je precies weet waar het vandaan komt.

Therapie is maatwerk. Deze is procesgericht en interactief. Het traject en de duur zijn helder, de vorm en methode kunnen verschillend zijn. Er vinden niet alleen gesprekken plaats, maar ik werk ter plekke met oefeningen en laat je ervaren hoe je er op een andere manier naar kunt kijken en mee om kunt gaan. In mijn werk richt ik mij op jouw eigen kracht, vanuit de ervaring, dat de antwoorden in jezelf ‘opgeslagen liggen’. Als jij van binnen opmerkt en voelt, dat het anders kan, dan heeft dit vele malen meer effect.

Inzicht, bewustzijn en een soort ‘her-programmeren’ vormen de basis voor positieve stappen voorwaarts en meer in balans te komen. Hierdoor zal jij je steeds vaker ontspannen voelen en ontspannen blijven.

Lees ook hier:
MPT
Systeemtherapie
Muziektherapie

TERUG naar Begeleiding